Saskia Smith

Interviewer, auteur, programmamaker. Maakt content en bedenkt concepten. Schopt uit ongeduld tegendingen om ze weer te laten werken. Danst louter op hoge hakken.

Het begin

Voor dat schrijven een serieuze dagbesteding werd spendeerde ik na de middelbare school eerst een jaar in Parijs, aansluitend in Phoenix (VS), reisde vervolgens de halve wereld over, liet een studie Frans al in het eerste jaar stranden en begon tenslotte met Nederlands Tekstschrijven. Een studie die nu ter ziele is, maar ooit de studie was voor een ieder die creatief met tekst bezig wilde zijn. Misschien leuk om te weten welke steentje mijn eigenwijze oma bijdroeg.

Daarna

Ik deed ervaring in marketing en communicatie op bij KLM en Huis aan de Amstel (nu Toneelmakerij) en in produceren van film- en theaterproducties bij L&M poroducties en River Films, begon ik twaalf jaar geleden als freelance journalist. Omdat ik wilde schrijven. Over zaken die ik leuk vind. En belangrijk. En interessant. Ik schopte het zelfs, en nu komt gewoon even een ordinaire opdeborstklopperijtje, tot de Topinterviewers-lijst.

Next step

Het is niet bij schrijven alleen gebleven. Er kwam coördineren, produceren en (strategisch) adviseren bij. Ik was online editor in chief bij funda en chef-redactie (ad interim) voor onder meer Flair en Jacky. Twee jaar geleden richtte ik Tishiergeenhotel op, een online platform voor ouders met een puber, in oktober 2018 kwam het gelijknamige boek uit.

&Co staat dan ook voor alles wat niet letterlijk schrijven is, maar daar (soms) wel mee te maken heeft. Zoals het organiseren en coördineren van Theater op TafelMargriet Winter Fair en Share a perfect day, het presenteren van perspresentaties en redacteur bij late night programma Jinek, het multimediaal platform Tis Hier Geen Hotel. 

Opdrachtgevers

Margriet, JAN, LINDA, De Wolven, Flair, Vrouw, Funda, Royal Promotions, More Theater, SAAR.
Boeken: Achter de bergenJaap Topmodel, Bewust Scheiden, Zal ik het anders doen en Tis HIer Geen Hotel

Bij Smith&Co wordt copy geschreven, content gecreëerd en concepten bedacht en uitgevoerd.

 

 

 

 <<< Overzicht