Schrijftrainingen

Creatief denken en schrijven

Het verschil tussen een woohaah, dit móet ik lezen-tekst en een ik val in slaap-tekst is creativiteit. Het belang van creatief schrijven is dus groot, maar voordat je dat kan, moet je creatief leren denken. In de training creatief denken en schrijven laat ik zien hoe je dat creatieve denkproces aanzwengelt en wat de valkuilen zijn. We gaan onder poëzie schrijven met snoephartjes, op zoek naar de ‘ja maar-en’, want die zitten je creativiteit alleen maar in de weg, en leer ik dat alles en iedereen een verhaal heeft en hoe je dat verhaal kan vinden.

Schrijven voor social media

Schrijven voor social media wordt nog te vaak even snel tussendoor gedaan. Jammer, want met een beetje aandacht en tijd verhoog je de effectiviteit van je social media-posts en worden die gezien en gelezen. Welke social media-strategie past bij jou? En welke social media kun je voor je laten werken? In de training schrijven voor social media gaan we dat uitzoeken. En laat ik zien hoe je posts schrijft waar niet alleen jij blij van wordt, maar ook iedereen die het leest.

Brainstorm

Hoe brainstorm je? Makkelijke vraag misschien, want je gaat bij elkaar zitten en gooit al je ideeën op tafel, toch? Klopt. Maar dat wil je ook een beetje gestroomlijnd en succesvol doen, zodat het ook echt iets oplevert. Ik begeleid het hele proces, zowel de voorbereiding als de brainstorm zelf. Met oefeningen om alle creativiteit naar boven te halen en een effectief werkproces om het beste uit iedereen die mee doet te te halen.

Alle trainingen zijn op maat, kunnen binnen en buiten plaatsvinden, voor een groep of privé. Mail voor meer informatie saskia@smithenco.nl