Tis Hier Geen Hotel

Freelance journalisten Saskia Smith en Martine de Vente, beiden moeder van pubers, openden in 2017 de deuren van Tis Hier Geen Hotel, hét platform voor iedereen met een puber in huis. Ze leiden je langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap en delen hun kennis over leven en óverleven met pubers met liefde. Daarom schrijven ze elke dag op Tis Hier Geen Hotel over de leuke en ingewikkelde kanten van pubers en laten zien hoe je hen én jezelf zonder al teveel kleerscheuren door die puberteit loodst.

Tis Hier Geen Hotel is een allround contentplatform met een website, social media kanalen (facebook en Instagram), video’s, boeken (Tis Hier Geen Hotel (2018), huiswerkhandboek Heb jij je huiswerk al af? (2020), Handboek voor beginnende puberouders (2022) en Handboek voor gevorderde puberouders (2023), scheurkalender (2019) en theatervoorstelling (2019-2023). Als eersten in Nederland brachten ze een online platform naar het theater. Met succes, ze wonnen er een Mercur Innovatie van het jaar 2021 voor. In 2020, 2021 en 2022 werd tishiergeenhotel.nl tot Website van het Jaar gekozen in beide categorieën: Populairste Website en Beste Website. Met hun platform bereiken ze een miljoen (puber)ouders per maand.

Regelmatig worden ze gevraagd als deskundigen (o.a. bij het NPO Radio2 programma De Wild in De Middag en de BNNVARA podcast Echte Oogappels) en geven ze inspirerende lezingen over pubers en de puberteit op scholen en (jeugd)instellingen.

Tis Hier Geen Hotel lezingen

De Tis Hier Geen Hotel-lezing gaat niet over hoe ouders moeten opvoeden, maar helpen ouders hun puber beter te begrijpen – op een grappige en originele manier met voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan ze met ouders in gesprek omdat een ander misschien wel het antwoord of de oplossing heeft. En zo niet, ook goed. Dan is het troostend om te weten dat het overal hetzelfde is en fijn om samen te lachen en herkenning te zoeken én vinden.