Tis Hier Geen Hotel

Freelance journalisten Saskia Smith en Martine de Vente, beiden moeder van pubers, openden in 2017 de deuren van Tis Hier Geen Hotel, hét platform voor iedereen met een puber in huis. Ze leiden je langs de hoogte- en dieptepunten van het puberouderschap en delen hun kennis over leven en óverleven met pubers met liefde. Daarom schrijven ze elke dag op Tis Hier Geen Hotel over de leuke en ingewikkelde kanten van pubers en laten zien hoe je hen én jezelf zonder al teveel kleerscheuren door die puberteit loodst.

Tis Hier Geen Hotel is een allround contentplatform met een website, social media kanalen (facebook en Instagram), video’s, boeken (Tis Hier Geen Hotel (2018) en het huiswerkhandboek Heb jij je huiswerk al af? (2020)) , scheurkalender (2019) en theatervoorstelling (2019-2020). Als eersten in Nederland brachten ze een online platform naar het theater. En met succes, de voorstelling gaat in reprise. Met hun platform bereiken ze een miljoen (puber)ouders per maand.

Regelmatig worden ze gevraagd als deskundigen (o.a. bij het NPO Radio2 programma De Wild in De Middag en de BNNVARA podcast Echte Oogappels) en geven ze inspirerende lezingen over pubers en de puberteit op scholen en (jeugd)instellingen.

Tis Hier Geen Hotel lezingen

De Tis Hier Geen Hotel-lezing gaat niet over hoe je moet opvoeden (Saskia en Martine doen zelf ook maar wat), maar over ouders helpen pubers beter te leren kennen en begrijpen – op een grappige en originele manier met voorbeelden uit de praktijk. Ook gaan ze met ouders in gesprek omdat een ander misschien wel het antwoord of de oplossing heeft. En zo niet, ook goed. Dan is het troostend om te weten dat het overal hetzelfde is en fijn om samen te lachen en herkenning te zoeken én vinden.

Daarnaast hebben ze een programma dat ze speciaal hebben toegespitst op groep 8 en de brugklas, waar onder andere huiswerk plannen centraal staat. En maken ze programma’s op maat waarin ze bepaalde thema’s die spelen binnen de organisatie aansnijden.

Zoom-lezing

De lezing geven ze ook digitaal, via Zoom, en is een informatieve én interactieve lezing waarbij ze de deelnemers op een originele manier betrekken. Ook wordt er een ken je puber-quiz gespeeld en gaan deelnemers met elkaar in gesprek. Voor vragen en mogelijkheden mail naar tishiergeenhotel@gmail.co of bel naar 06-26 110 880.