Wie? Wat?

Smith

Saskia Smith (1969) is freelance journalist, schrijver en content strateeg. Vertaalt dat wat er om haar heen gebeurt naar inspirerende verhalen en pakkende content. Studeerde scenarioschrijven en journalistiek aan de Hogeschool Holland en deed onder meer ervaring op bij KLM, Sanoma, LMP & River Films en funda. Ging 15 jaar geleden freelancen en schrijft voor diverse off- en online media. Schreef daarnaast ook vijf non-fictie boeken en is als programmamaker betrokken bij festivals als Margriet Winter Fair. Richtte ruim zeven jaar geleden Tis Hier Geen Hotel op, het online platform voor puberouders waarmee een miljoen (puber)ouders maandelijks wordt bereikt. Bracht in 2019 voor het eerst in Nederland een online platform naar het theater. Ze won er de Mercur Innovatie van het jaar 2021 mee. Belandde in 2015 op de Top Interviewers-lijst van Villa Media. Nieuwsgierig? Step into my office.

&Co

Staat voor alles wat niet letterlijk schrijven is, maar daar (soms) wel mee te maken heeft. Zoals het bedenken en produceren van literaire- en theaterprogramma’s voor Theater op TafelMargriet Winter Fair en Share a perfect day Festival het presenteren van perspresentaties en redacteur bij late night programma Jinek.

Opdrachtgevers

Onder andere: Margriet, JAN, Radar Magazine, Flair, LINDA, De Wolven, Vrouw, funda, More Theater, SAAR.

Boeken

Achter de bergenJaap Topmodel, Bewust ScheidenZal ik het anders doen, co-auteur van Tis Hier Geen Hotel en Heb jij je huiswerk al af?, Handboek voor beginnende puberouders, Puber Budget Boek en Handboek voor gevorderde puberouders.

Contact

Nieuwsgierig? Behoefte aan meer informatie? Koffiedrinken? Brainstormen? Rollerskaten? Stuur een mail naar de directie: saskia@smithenco.nl, of bel: 06-26 110 880, of haak aan op social media: Instgrm, Fcbk, Twttr, Lnkdn.