Saskia Smith
Verhalenmaker, interviewer, ideeënschepper, schopt uit ongeduld tegen dingen om ze weer te laten werken, informatiejunk, sportmixer, backstage agent. Danst louter op hoge hakken. En dat allemaal in willekeurige volgorde.


Het begin
Voor dat schrijven een serieuze dagbesteding werd spendeerde ik na de middelbare school eerst een jaar in Parijs, aansluitend in Phoenix (VS), reisde vervolgens de halve wereld over, liet een studie Frans al in het eerste jaar stranden en begon tenslotte met Nederlands Tekstschrijven. Een studie die nu ter ziele is, maar ooit de studie was voor een ieder die creatief met tekst bezig wilde zijn. Misschien leuk om te weten welke steentje mijn eigenwijze oma bijdroeg.


Daarna
Via communicatie-afdelingen van grote en kleine bedrijven (o.a. KLM, Write Media, Huis aan de Amstel) en een klein uitstapje naar film- en theaterproducties begon ik elf jaar geleden als freelance journalist. Omdat ik wilde schrijven. Over zaken die ik leuk vind. En belangrijk. En interessant. Ik schopte het zelfs, en nu komt gewoon even een ordinaire opdeborstklopperijtje, tot
 de Topinterviewers-lijst.

Wat? Voor wie?
Interviews, reportages en artikelen voor dag-, week-, en maandbladen, onder andere: Margriet, JAN, LINDADe Wolven, Vrouw, Kek Mama, AD Magazine, Flair, Royal promotions. Boeken: Achter de bergen, Jaap Topmodel en Bewust Scheiden

Daarnaast was ik online editor in chief bij funda en chef-redactie (ad interim) voor onder meer Flair en Jacky. En richtte Tishiergeenhotel op, een online magazine voor ouders met een puber. 

Next step 
Het is niet bij schrijven alleen gebleven. Er kwam coördineren, produceren en adviseren bij, allemaal media (print en online) gerelateerd. De volgende stap is dan ook Smith&Co. Waarin &Co staat voor alles wat niet letterlijk schrijven is, maar daar (soms) wel mee te maken heeft. Zoals het organiseren en coördineren van Theater op Tafel, Margriet Winter Fair en Share a perfect day, het presenteren van perspresentaties en redacteur bij late night programma Jinek.

Bij Smith&Co wordt copy geschreven, content gecreëerd en concepten bedacht en uitgevoerd.